torsdag 29 augusti 2013

Supergoda frökex

De här kexen har jag gjort några gånger nu och alla verkligen älskar dem. Till och med mina barn. De äter dem nästan som chips och det är ju definitivt nyttigare än chips. Visst det är en del olja i men det är nog inte i närheten av vad det är i en chipspåse. Testa och njut! Här nedan kan du se receptet.


2 dl Dinkel el. majsmjöl.
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 krm salt

Dessa ingredienser blandas och sedan har man i:

0,5 dl raps, majs el. solrosolja
1,5 dl kokhett vatten

Blanda väl och häll upp på ett bakplåtspapper. Lägg ett till bakplåtspapper över och smeta ut degen med händerna eller en kavel. Det ska vara tunt och då täcker det i stort sett hela plåten.
Ta sedan bort pappret och strö över flingsalt och skär redan nu upp det i bitar så är det lättare att dela dem sedan. grädda i 1 - 1 ½ timme i 140-150 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar